Posted on / by admin / in blog

Hoe fotografeert PXPRO?

Men pakt een mobiel of camera en klikt op de rode knop, net zo lang tot er een plaatje verschijnt waar men tevreden over is. De rest kun je weggooien.

Zo denkt het grote gros als men zegt dat je fotograaf bent. Niets is minder waar. Ook al heb ik een DSLR die 8 beelden per seconde schiet. Ik heb hem nooit op de “volautomatische machinegeweer” stand staan. Eigenlijk is dat pure eigenbelang want ik heb geen zin om een uur door 1000 foto’s te gaan om de juiste te vinden waar je met de perfecte uitstraling op de foto staat.

HOE GAAT HET DAN WEL?

Dat ligt er een beetje aan wat ik moet vastleggen. Als het gaat om een portret is de bepaling van de locatie al het meest belangrijke. Ik heb voor een paar magazines advertorials mogen schieten. Dan hou je bijvoorbeeld rekening met tekstmarkering en de juiste kleuren. Daarnaast moet het onderwerp ( jij dus ) wel op de voorgrond staan maar zonder dat direct te doen. Waar ik een enorme hekel aan heb is dat men statig op de foto staat. Het welbekende armen over elkaar en lachen. Liever vertellen ze wat over wat ze doen of waarom ze hun werk zo leuk vinden. Dan komt de rest namelijk van zelf. Als het gaat om advertorials in een magazine, gaat het natuurlijk anders dan als je voor bijvoorbeeld een automerk moet fotograferen of als het gaat om horeca.

zakelijk portret

Ik heb verschillende expertises. Dat heeft er meer mee te maken dat ik mij goed voel op meerdere plekken. Ik moet het werk ook wel leuk vinden wat ik doe. Anders ga je dat weer zien aan de foto’s.

WAAR HET KLOKJE TIKT

De plek waar ik me het meeste op mijn plek voel is de GWW. Dat staat voor Grond Weg en Waterbouw. Grote machines, hijswerk, graafmachines en de lucht van verse teer. Voeg daar het geluid van knarsende rupsbanden en het gekrijs van staal dat beton doorknipt en je zit helemaal in mijn wereld.

Geef een reactie

Niet gevonden wat u zocht?PXPRO kan zoveel meer dan wat er op de website te zien is!
Laat uw e-mail of telefoonnummer achter, dan kan ik u meer vertellen over de krachten van PXPRO. En zorg ik dat u een bericht krijgt of dat u door mij wordt gebeld.