Cobra Tojeiro 5.7 van Guus Maes

De Cobra Tojeiro 5.7 van Guus Maes

Niet alleen garages komen naar Pxpro voor autofotografie. Soms krijg ik ook aanvragen van particulieren die een speciale auto hebben. Guus kwam bij het zoeken naar een autofotograaf heel snel bij mij uit. Via een vriend van hem heeft hij de naam gehoord en heeft contact met mij gezocht. Met succes! Want hij is nu de gelukkige eigenaar van prachtige foto’s van zijn Cobra 427. Wat een auto, en wat een mooie design heef deze auto. Deze auto is helemaal custom made. Naast dat het een kitcar is zijn er tal van modificaties toegepast. Deze auto wordt continue verbetert vanaf 1990. Voor mij een hele eer om er meters mee te mogen maken. Jazeker, ik mag altijd even een stukje rijden!

De geschiedenis van…

Dax Sports Cars Ltd, opgericht in 1968 en gevestigd in Harlow (Engeland), begon als bedrijf waar glasvezelproducten gemaakt werden. In 1983 was Dax het eerste bedrijf in het Verenigd Koninkrijk dat replica’s van de AC Cobra 427 maakte. De originele AC Cobra, geproduceerd sinds 1962 en beter bekend als de Shelby Cobra, was een Britse lichtgewicht sportwagen aangedreven door een daverende Amerikaanse V8 motor.

De Dax Cobra Tojeiro is een product van John Tojeiro, de ontwerper van het oorspronkelijke AC Ace chassis. In 1985 werd Tojeiro directeur bij Dax en werd de auto omgedoopt tot Dax Cobra Tojeiro. Sinds die tijd heeft de auto een continue ontwikkeling doorgemaakt en kan inmiddels ook voorzien worden van de Jaguar V12 motor en stuurbekrachtiging. Automatische versnelling en lederen bekleding zijn ook optioneel.

Datum

26 oktober, 2018

Catagorie

Autofotografie, particulieren

Klant

Guus Maes