Posted on / by admin / in Sjoen-Mestreech

Sjoen Mestreech – Oila

360 oila sjoen mestreech

Maastricht kent onwijs veel verborgen plekjes, steegjes en prachtige winkels die de stad mooi maken. Met Sjoen Mestreech van PXPRO komen deze bijzondere winkels en voor vele misschien wel onbekende plekken aan bod. Ik maak een praatje met de winkelier en vraag waarom hun in deze stad gevestigd zijn en wat hun passie is.

Bij binnenkomst ontmoet ik Diane, leuke spontane vrouw met vlechten en tattoos ( love it!) Petra is de cake aan het bakken. Ik schuif aan tafel en krijg een heerlijk bakje koffie. Wie zijn Oila, en wat was hun motivatie om een winkel te beginnen in deze provincie hoofdstad?

Ze zijn begonnen in oktober 2017 met deze winkel. Ze zijn beiden creatief en verkochten al dingen aan vrienden als hobby zijnde. Een eigen zaak was in het begin nog te duur. Ze hebben elkaar leren kennen ongeveer 3,5 jaar geleden. allebei zijn ze verzot op koffie en ze wilden eigenlijk voor hun zelf iets doen. Zelfstandig een eigen winkel beginnen was de uitkomst. Ze hebben een eigen koffielabel en willen daarmee graag een verbintenis tussen mensen. Koffie is daar ideaal voor. Oila is eigenlijk een Platform om handgemaakte spullen te verkopen. Maar wel op consignatie. Ze hebben heel lang gezocht naar een goede naam en kwamen uiteindelijk op Oila, dit betekent in het Oezbekistaans familie. En dat zie je direct als je de winkel binnenstapt. Mijn eerste indruk is sfeer. Je waant je gelijk in je eigen huiskamer. Ongetwijfeld dat je met iets de deur uit loopt. Want van klein tot groot alles is te koop. En alles is uniek want dit zijn handgemaakte en vintage items. Naast een hele leuke en uitgebreide assortiment aan spulletjes bieden ze ook een kleine kaart. Er staat bijveerbeeld alcolholvrij sangria en andere moctails op. Liggen er glutenvrije, lactosevrije en veganistisch gebak voor je klaar. En serveren ze soep, chili en tosti’s. Daarnaast is Oila ook erg bezig met het milieu. Ze zijn lid van Zero Waste en maken van oude tshirts, tassen. Mochten bezoekers zelf nog creatieve uitspatting hebben, kunnen ze altijd terecht voor een workshop. Loop eens binnen en laat je inspireren door alles wat je ziet. Ze zijn open van dinsdag tot en met zondag van 10:30 tot 17 uur, donderdag van 11 tot 18 uur en zondag van 12 tot 17 uur.

Oila – Sporenstraat 6, schuin tegenover Pieke Potloed.
http://oila.nl

Niet gevonden wat u zocht?PXPRO kan zoveel meer dan wat er op de website te zien is!
Laat uw e-mail of telefoonnummer achter, dan kan ik u meer vertellen over de krachten van PXPRO. En zorg ik dat u een bericht krijgt of dat u door mij wordt gebeld.